آموزش

قهوه در ایران

قهوه در زمان صفویه جای خود را در میان نوشیدنی‌های روزانه ایرانیها باز کرد و نمونه‌ای است از ورود ایران به شبکه اقتصادی جهانی آن دوران تا قرن نوزدهم که چای به نوشیدنی غالب مردم تبدیل شد، همچنان این ماده سیاه و تلخ بسته به منطقه جغرافیایی و طبقه اجتماعی، دوستداران خود را داشت. امروزه نوشیدن انواع قهوه از جمله قهوه فرانسه، اسپرسو، کاپوچینو  و شیرقهوه طرفداران زیادی پیدا کرده. البته قهوه ترک بخاطر محبوبیت میان ایرانیان ارمنی از گذشته در میان مردم رایج بوده و بواسطه فال قهوه جایگاه خاص خود را داشته.

قهوه از قرن نهم در ایران نوشیده می‌شد. صوفی‌ها با کمک نوشیدن قهوه می‌توانستند خود را برای انجام مراسم مذهبی بیدار نگه دارند.

در دوران صفوی بود که قهوه خانه‌ها بعنوان مکانهایی برای تجمع شاعران و هنرمندان در ایران رواج پیدا کرد.

در سال ۱۶۶۴ کاشف الدین یک داروشناس صفوی، یک رساله در مورد ارزشها و خصوصیات قهوه به شاه عباس دوم تقدیم کرد.

تاریخ فرهنگ نوشیدن چای در ایران تنها از انتهای قرن پانزدهم شروع شد. از آنجایی که کشورهای تولید کنند قهوه مسافت زیادی تا ایران داشتند، حمل و نقل قهوه به ایران مشکلات بسیار داشت. ولی نزدیکی تولید کننده‌های عمده چای نظیر چین به جاده اصلی تجارت آن زمان یعنی جادهٔ ابریشم سبب شد که تجارت و حمل و نقل چای به سهولت بیشتری در ایران صورت بگیرد.

تمام تلاش دیجی کافی کامل کردن کلکسیون انواع قهوه ها است. ما تمام تلاش خود را می کنیم که دانه های مختلف را در دیجی کافی به نمایش بگذاریم. در این راه شما با نظر های خود می توانید ما را راهنمایی کنید.

چرا قهوه را اینترنتی سفارش دهیم:

1. ظاهر قهوه گویای کیفیت قهوه نیست: دانه های بزرگ یا کوچک گویای کیفیت قهوه نیست ولی از ظاهر قهوه می توان دریافت که آن قهوه آرابیکا است یا روبستا.

2. بوی قهوه گویای خوب بودن قهوه نیست: ضرب المثل کلمبیایی درباره قهوه است که میگوید قهوه کلمبیا را بهتر است بو کنید تا بنوشید. در واقع قهوه کلمبیا به علت بوی بسیار مطبوع در دنیا معروف است ولی به اعتقاد دیجی کافی قهوه خوبی هم هست. شما با بو کردن قهوه میتوانید تشخیص دهید که قهوه تازه است یا از تاریخ فرآوری یا رست آن گذشته است یا خیر.در واقع قهوه را باید دم کرد تا کیفیت آن مشخص شود.

3. به اعتقاد دیجی کافی  قهوه همانند برنج انواع مختلف دارد. باید امتحان کرد و طعم این نوشیدنی پر رمز و راز را چشید ، سپس نظر داد. قهوه ها در دیجی کافی طعم های متفاوتی دارند.قهوه کنگو عجیب است ! طعم قهوه جاوا + قهوه های آفریقا را می دهد. قهوه مکزیک زود دم میکشد. قهوه های اتیوپی جادو می کنن. قهوه های هند صاحب سبک هستند. قهوه های تانزانیا  و اوگاندا متفاوتند.قهوه های برزیل مثل سنتوز و ریو هر کدام طعم مخصوص به خود را دارد. قهوه ویتنام و اندونزی هم اکثر ما در قهوه ترک یا ارمنی طعم آن را چشیده ایم.


 از میان این همه قهوه کدام را سفارش دهیم:

در قسمت انواع قهوه تعداد زیادی قهوه وجود دارد ولی کدام یک را انتخاب کنیم.

اگر با موکاپات قهوه درست می کنید حق انتخاب زیادی دارید. اگر قهوه را دم می کنید انتخاب ها به عقیده دیجی کافی کمی محدود تر می شود. اگر دستگاه اسپرسو ساز خانگی و برقی دارید انتخاب خیلی سخت می شود. اگر دستگاه صنعتی دارید پیشنهاد های ویژه ای برای شما داریم.

افرادی که از موکا پات یا اسپرسو ساز رو گازی استفاده میکنند می توانند تمام قهوه های سینگل اریجین یا اسپشیالیتی  ( قهوه های یک مزرعه خاص در یک کشور خاص)  را انتخاب نمایند.

آنهایی که قهوه را دم می کنند (فرنچ پرس، فیلتر، دراپ، مدل قهوه ترک، دستگاه V ، کمکس و ...) قهوه های آمریکای جنوبی و اتیوپی یا قهوه های ترکیبی که در توضیحات به آن اشاره شده است را پیشنهاد می دهیم.برخی قهوه های آسیایی و آفریقایی طعم  و رایحه بسیار مطبوعی هنگام دم کردن دارند.لطفا توضیحات را مطالعه نمایید.

اسپرسو ساز های خانگی قبلا کیفیت مناسبی نداشتند ولی در 2 تا 3 سال اخیر کیفیت بهتری دارند و قهوه های ترکیبی همانند سیگنیچر، کرو، قهوه های مخصوص دیجی کافی، جنگل سیاه، ... و تمامی قهوه های سینگل اریجین را پیشنهاد می دهیم. سلیقه شما باعث می شود قهوه را در سفارش های بعدی دقیق تر انتخاب نمایید.

پیشنهاد ما به افرادی که از قهوه ساز های صنعتی استفاده می کنند این است که قهوه های ترکیبی را انتخاب کنند .

پس از نوشیدن قهوه نظر خود را ثبت نمایید، این کار شما علاوه بر حمایت ، در بالا بردن کیفیت قهوه ها ما را یاری می کند.

انواع قهوه

انواع قهوه مرغوب‌ترین قهوه که طعم و بویی منحصربه‌فرد دارد از بوته‌ای به نام Arabica به دست می‌آید که قدیمی‌ترین نوع قهوه‌است و در ارتفاع ۴۰۰۰ تا ۶۰۰۰ متر بالاتر از سطح دریا رشد می‌کند. حدود ۷۵ ٪ از کل قهوه‌ای که در جهان کشت می‌شود Arabica است. قدیمی‌ترین نوع قهوه Arabica موکا و جاوه هستند که امروزه نامی شناخته‌شده محسوب می‌شوند. نوع دیگری از قهوه Robusta نام دارد که در بلندی ۲۵۰۰ پایی رشد می‌کند و بیشتر از Arabica تحمل سرما را دارد. میزان کافئین Robusta دو برابر Arabica است، اگرچه بو و طعم آن در رده پایین‌تری قرار دارد و ارزان‌تر است. Robusta حدود ۲۵ ٪ از کشت قهوه جهان را تشکیل می‌دهد. نوع مرغوب آن هم برای تهیه اسپرسو به کار می‌رود. نوع دیگری از قهوه که در آفریقای غربی می‌روید Liberica نام دارد که درصد بسیار اندکی از دانه‌های قهوه از این نوع هستند.

سنت‌های قهوه‌نوشی

در وین، قهوه به همراه یک لیوان آب سِرو می‌شود

قهوه محلی خلیج فارس معمولاً تلخ است و با ترکیب هل یا ادویه‌های دیگر تهیه می‌شود. معمولاً آن را یک بار با اندکی تأخیر، پس از ورود مهمان‌ها سرو می‌کنند ( زود سرو کردن آن می‌تواند نشانه بی ادبی و عجله باشد ) و یک بار پیش از خروج آن‌ها. بسیاری اوقات آن را درست پیش یا پس از نوشیدن یک فنجان کوچک چای شیرین می‌نوشند. ترتیب سرو کردن این نوشیدنی متفاوت است اما این دو نوشیدنی بسیار متفاوت باید در یک فاصله زمانی کوتاه نوشیده شود.

در ایران، قهوه ترک معمولاً در فنجان کوچک نوشیده می‌شود و گاهی نوشیدن آن با آداب خاصی برای فال گرفتن با باقی‌مانده آن انجام می‌گیرد.

خواص قهوه

۱- به دلیل خاصیت نشاط بخشی قهوه، ضد افسردگی است.

۲- نوشیدن یک فنجان قهوه در بسیاری از مواقع سردرد را برطرف می‌کند.

۳- قهوه به دلیل داشتن ماده‌ای به نام تانن از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند.

۴- تحقیقات ۹ ساله دانشمندان ژاپنی نشان می‌دهد مصرف منظم قهوه به دلیل دارا بودن اسید کلروژونیک، خطر ابتلا به سرطان کبد را تا ۴۹ درصد و مصرف نامنظم قهوه می‌تواند خطر ابتلا به سرطان کبد را تا ۲۹ درصد کاهش دهد.

۵- محققان هلندی به این نتیجه رسیدند که نوشیدن یک فنجان قهوه در طی روز خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‌دهد. زیرا ترکیبات موجود در قهوه از جمله منیزیم و پتاسیم به سوخت و ساز قند در بدن کمک می‌کند.

۶- تحقیقات مریم سابقی و یاسر دری، دو محقق ایرانی در آمریکا نشان داده‌است که بوییدن دانه‌های قوه می‌تواند باعث بازگشت اشتهای از دست رفته پس از آشپزی شود. آنان معتقدند که مولکول‌های قهوه با حرکات جنبشی خاص خود باعث جدا شدن مولکول‌های غذا از گیرنده‌های بویایی بینی و بدین ترتیب باعث بازگشت اشتها می‌شود. این دو محقق همچنین این روش را جهت افزایش سلامتی حیوانات در موسسه‌های تحقیقاتی پیشنهاد کرده‌اند.

۷- طبق آخرین تحقیقات دانشمندان، مصرف مکرر قهوه در طول ماه، با کاهش خطر ابتلا به بیماری کلانژیت (بیماری کبد) همراه است.

منبع: ویکی پدیا


اسپرسو (Espresso)
 

این تصور نادرست وجود دارد که اسپرسو یک دانه است. در واقع کلمه اسپرسو به روش خاصی از دم کردن قهوه گفته می شود. اسپرسو نوعی قهوه است که در دستگاه اسپرسو دم می شود. دانه ها قبلاً خوب آسیاب می شوند و سپس دوز سریعی از فشار زیاد و آب گرم دریافت می کنند. این ترکیب فشار و آب، مقدار کمی قهوه متراکم با طعم غنی استخراج می کند. یک جرعه اسپرسو حدود 7 تا 9 گرم قهوه آسیاب شده می برد که حدود 2 اونس (56 گرم) قهوه اسپرسو تولید می کند. دو جرعه دوبرابر قهوه آسیاب شده می برد و دو برابر قهوه اسپرسو تولید می کند برای تهیه بهترین دانه جهت اسپرسو با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید..


کاپوچینو (Cappucino)

این نوشیدنی مرسوم در ایتالیا یک بخش اسپرسو، یک بخش شیر جوشیده و یک بخش کف شیر دارد. اگر به درستی دم شود، هر جرعه ای که می نوشید باید به مقدار مساوی قهوه، شیر و کف داشته باشد. ولی در بیشتر کافی شاپ های آمریکا، آن را در فنجان های 8 اونسی (226 گرمی) سرو می کنند. در حالیکه کاپوچینوی اصلی در فنجان 5 اونسی (140 گرمی) سرو می شود. کاپوچینو به معنای "کلاه کوچک" است و به لایه باریک کف در بالای قهوه اطلاق می شود. در ایتالیا هرگز پس از وعده غذایی یا بعد از 11 صبح، کاپوچینو نوشیده نمی شود.


لاته (Latte)

لاته محبوب و مشهور یک نوشیدنی اسپرسوی ایتالیایی است که دو بخش شیر جوشیده و یک بخش قهوه دارد. معمولاً از کاپوچینو بزرگتر است و شیر بیشتری دارد و در فنجان 7 اونسی (198 گرمی) سرو می شود. از آنجائیکه شیر فقط جوشانده می شود و کف زیادی ندارد، سطح مناسبی برای ایجاد طرح های هنری فراهم می کند. شیر بیشتر به معنای طعم رقیق تر است و برای افرادی که تازه با طعم قهوه آشنا شده اند مناسب تر است دیجی کافی قهوه های آمریکای جنوبی را برای تهیه  این قهوه پیشنهاد می کند . برای کافیین بیشتر می توانید از قهوه های اندونزی استفاده نمایید


آمریکانو (Americano)

آمریکانو یک جرعه اسپرسو و آب اضافی برای بیشتر کردن آن است. این طعم رقیقی ایجاد می کند که بیشتر شبیه قهوه صاف شده آمریکایی است تا یک جرعه اسپرسو. می توان 6 تا 8 اونس آب (170 تا 220 گرم آب) اضافه کرد و البته مقدار آن به دلخواه متغیر است. این قهوه بدون شیر و به صورت قهوه سیاه سرو می شود.


کورتادو/جیبرالتار (Cortado/Gibraltar)

علیرغم اسامی مختلف، تنها چیزی که کورتادو را از جیبرالتار (جبل الطارق) متمایز می کند کافی شاپی است که این قهوه را در آن سفارش می دهید. کورتادو یک اسپرسوی اسپانیایی است که با شیر جوشیده بریده می شود (کورتادو به اسپانیایی می شود "بریدن"). این نوشیدنی کوچکی است که فقط کمی بزرگتر از ماکیاتو است و در لیوان 4 اونسی (110 گرمی) سرو می شود. نام جیبرالتار یا جبل الطارق در سال 2005 توسط کافی شاپی واقع در سانفرانسیسکو اختراع شد و به نوعی لیوان شیشه ای اطلاق می شود.


ماکیاتو (Macchiato)

در حالیکه این استارباکس بود که ماکیاتو را مشهور کرد، ولی ماکیاتوی استارباکس شباهت کمی به ماکیاتوی واقعی دارد. ماکیاتوی سنتی یک جرعه اسپرسو و بخش کوچکی از شیر کف دار در بالای آن است. این نوشیدنی کوچک خیلی قوی است زیرا غلیظ ترین طعم اسپرسو را دارد و شیر اضافه شده به آن، از شدت این طعم می کاهد. ماکیاتو به معنای "طرحدار" است و به طرح هایی که روی کف شیر داده می شود اطلاق می گردد.


کافه او له (Café au Lait)

این یک نوشیدنی فرانسوی است که از قهوه صاف شده قوی و شیر حرارت داده شده (نه شیر جوشیده یا کف دار) درست می شود. نسبت قهوه و شیر یک به یک است. اگر در استارباکس دنبال این نوع قهوه می گردید باید میستو بخواهید. میستو کلمه ایتالیایی برای این نوع قهوه است.


کولد برو (Cold Brew)

کولد برو به روش دم کردن آیسد کافی گفته می شود که شامل خیساندن قهوه آسیاب شده در آب به مدت 8 ساعت می شود تا طعم کامل آن دربیاید. با این روش عصاره ای بدست می آید که می توان به میزان دلخواه به آن آب اضافه کرد. این روش آزاد در سال های اخیر در کافی شاپ ها مرسوم شده است و درست کردن این نوع قهوه در منزل نیز راحت است. بسیاری از کافی شاپ ها عصاره ها را داخل بطری می فروشند و بدین ترتیب می توان در منزل به میزان دلخواه آن را رقیق کرد.


نمایش:
مرتب کردن براساس:

رستر قهوه سرافی مدل CRF-800

روستر قهوه سرافی مدل CRF-800  با صفحات سرامیکی  حرارتی پیشرفته و انتقال حرارت به دانه‌ی ..

108,000,000 تومان